Ето пълния текст на публикацията на Евгений Кънев: Акцията на прокуратурата

...
Ето пълния текст на публикацията на Евгений Кънев: Акцията на прокуратурата
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Акцията на прокуратурата в медиите цели отвличане на гласове

Ето цялостния текст на обявата на Евгений Кънев:

 

Акцията на прокуратурата е в медийната предизборна стратегия на статуквото за тази седмица. Защото медийният резултат от македонската акция от предходната седмица-две се поизчерпа. Малко попадна в затъмнение от турското земетресение, та не съумява да уплътни капацитета си за похищение на гласове от Промяната. Същевременно, тази акция носи сериозен капацитет за медиен гаф на месеца. Защото с изключение на читателите на ПИК, ШОК и Блиц - много хора, натровени от пропагандни Шменти-капели на ГЕРБ ще се затруднят да съчетаят в едно ”закуската ” в Белия дом със закуската, която сме лишили на Газпром - мотив на акцията. Цялото обвиняване стъпва на някакви хипотетични вреди за Булгаргаз, изчислени като разлика сред:

- цената на контрактуваните изключителни доставки от “посредници ”, след отхвърли на Газпром да си съблюдава контракта (размахваната деляндобрева фактура) и

- какъв брой е щял да коства газа, в случай че Булгаргаз въпреки всичко беше траял да купува от Газпром (експорт) съгласно напътствията му - в рубли.

 

Какво тук значи някаква си ЕК, която предизвести, че заплащане в рубли е заобикаляне на глобите против Русия?!?

Но въпреки всичко ето въпросите, на които ГЕРБ и изпълнителите на поръчката би трябвало да отговорят:

1. Как е изчислена цената на Газпром, по която се прави съпоставяне - взет ли е поради скока на цената през април и май И на газа на Газпром след скока на ценообразуващия нидерландски показател TTF? Или се употребяват остарели интервали с ниски цени?

2. Ако допуснем, че вярно е изчислена цената на Газпром в долари - по какъв начин са изчислени разноските по превалутирането от долари в рубли, с цел да бъде изпълнена поръчката?
3. Кой подсигурява, че за същото количество долари - без да се знае обменния курс - ще получим предстоящото количество газ?

4. Кой покрива разноските на двата нови съветски медиатора в интервенцията - банковите и борсовите такси по превалутирането? Дали Газпром щеше да ги поеме за лична сметка?

5. Възможно ли е прокуратурата да има по-добра експертиза от интернационалната правна адвокатска фирма White&Case, която поучава държавното управление и съгласно която препоръчаната едностранна смяна в контракта от Газпром крие доста опасности за България, в случай че реши да я одобри? Кой щеше да заплаща разноските?

6. Не отслабва ли такава акция позицията на България при възможен иск на Газпром против Булгаргаз?

7. Какъв е този евроатлантизъм на ГЕРБ, от който постоянно Русия печели?

Историческите препратки против изгубеното дело против Атомстройекспорт, Турски/Руски поток за наша сметка и делото против някогашния боен министър Ненчев за накърняване ползите на съветска авиационна компания са единствено рамката, в която да преглеждаме и тази акция.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР